Меню сайту
Розділи новин
Гроші по-херсонськи [5]
Культура та відпочинок [15]
Cуспільно-політичне життя [45]
Афіша та анонси [25]
Люблю поїсти [7]
Наше опитування
Як часто Ви відвідуєте вистави театру ім. М. Куліша?
Всього відповідей: 63
Головна » 2008 » Березень » 21 » Сертифікат як квиток до вищої освіти
Сертифікат як квиток до вищої освіти
20:26
Часто через необізнаність в процедурі ЗНО(зовнішнього незалежного оцінювання – ред.) журналісти нагнітають жах серед населення, приводячи в паніку як батьків, так і самих абітурієнтів. Тестування вже обросло купою міфів та пліток: тести занадто складні, сертифікат можна купити за 300 доларів, у ЦОЯО (Центр оцінки якості освіти) стався витік інформації і тепер тести можна купити в магазині! Сам директор УЦОЯО Ігор Лікарчук спростовує всі ці плітки стверджуючи, що офіційного збірника тестів в продажі не існує, процес складання тестів та їх друк розроблено так, що жоден працівник центру не бачив повного переліку тестових питань, всі прізвища розробників тестів знаходяться у таємниці, а самі тести складені в рамках шкільної програми.

Як і кожне нововведення, зовнішнє незалежне оцінювання вже на початкових етапах впровадження зіштовхнулося з першими підводними каменями, набуло своїх прихильників і противників. Звичайно противників набагато більше, до них належать переважно перелякані батьки, вчителі. Самі ж випускники спокійно сприймають перспективу тестування.

У 2008 році необхідною умовою вступу до ВНЗ України є участь у зовнішньому незалежному оцінюванні. Саме в такий спосіб держава планує позбутись корупційних схем в освітній системі та дозволити дітям вступити до омріяного університету на основі знань, не витрачаючи батьківських грошей. Станом на 1 березня 2008 року в Україні зареєструвалося 521, 425 бажаючих пройти ЗНО. Тестування пройде з 22 квітня по 5 червня: з 11 предметів треба буде обрати два або три, що будуть профільними у ВНЗ, серед них тест з української мови та літератури є обов’язковим. Тести мають пройти усі, хто бажає отримати вищу освіту.

Національні меншини не постраждають

Всі представники національних меншин, хто під час реєстрації написали заяви, в день тестування отримають разом з українським зошитом ще один «зошит - словник», де всі тести будуть перекладені на мову, указану у заяві. Зараз УЦОЯО вже розроблено зошити на шести мовах (польська, румунська, молдовська, кримсько-татарська, російська та українська)

Відповідальний день:у потрібний день і час випускники прийдуть в одну із шкіл, зазначену у запрошенні, де їх за списками при наявності цих же запрошень і паспортів (довідка зі школи з фотографією учня та підписом директора і свідоцтво про народження) приймуть інструктори. Система розподілу учасників тестування, починаючи від вибору школи і закінчуючи місцем за партою в класі, комп’ютеризована і, на думку працівників УЦОЯО, дозволить розірвати ланцюг корупції та зруйнує принцип «брат - сват». В клас можна пронести лише паспорт і ручку, не забороняється взяти з собою пляшку води. Пакет з документами привезуть під охороною, відкриють при учасниках тестування. Діти отримають зошит з тестами і бланк відповідей, які зашифрують штрихкодами для збереження конфіденційності. Протокол із шифрами та прізвищами – в окремий конверт. Після написання тестів, роботи упаковують разом із протоколами у спеціальний пластиковий конверт у присутності учнів і спостерігачів. Потім пакети під охороною буде відвезено у районні центри незалежного тестування (Херсонщина належить до районного центру оцінки якості освіти, розташованого у м. Симферопіль). За результатами тестування його учасники матимуть змогу вступити до ВНЗ на конкурсній основі без вступних іспитів.

Громадські спостерігачі

Весь процес проведення стандартизованого тестування за ініціативою УЦОЯО знаходитиметься під пильним наглядом громадських спостерігачів, які вчасно зареєструвалися в районних центрах незалежного тестування. Хто може бути спостерігачем? Представники НГО, батьківських комітетів.

Поступово система адаптується до специфіки нашої держави, за цей час ми на своїх же помилках набємо собі лоба, і в решті решт підлаштуємо систему під себе, урахувавши інтереси як самих школярів і батьків, так і представників Українського центру оцінки якості освіти.

Оксана Касаткіна, головний редактор

Категорія: Cуспільно-політичне життя | Переглядів: 1166 | Додав: Єгор | Рейтинг: 2.7/3 |
Всього коментарів: 1
1 Єгор  
0
А про магазини класний жарт придумали!
Береш авоську і вперед по освіту! biggrin

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар новин
«  Березень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz