Меню сайту
Розділи новин
Гроші по-херсонськи [5]
Культура та відпочинок [15]
Cуспільно-політичне життя [45]
Афіша та анонси [25]
Люблю поїсти [7]
Наше опитування
Як часто Ви відвідуєте вистави театру ім. М. Куліша?
Всього відповідей: 63
Головна » 2008 » Березень » 31 » Як це було. Перший урядовий звіт 2008
Як це було. Перший урядовий звіт 2008
19:28

   

«100 днів від наказу» - у пятницю 28 березня в Українському Домі Кабмін звітував про результати виконання своєї Програми «Український прорив для людей, а  не політиків».  Доповідали всі присутні міністри, проте акценти робились на досягненнях в економічній, транспортній, соціальній, енергетичній та фінансовій сферах – полі діяльності урядової квоти БЮТ.

   
    Головний результат стоденного керування – профіцит бюджету (перевищення доходів над видатками – ред.). За словами
Прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, це «унікальне явище» складає 6 реальних мільярдів гривень. Це дає можливість не робити зовнішніх боргів та уникнути боргу держбюджету. І не тільки… Якщо проаналізувати запропоновані видатки цього ж бюджету, вимальовується картина своєрідних пріоритетів уряду, розрахованих, крім іншого, і на отримання значних політичних дивідендів у вигляді підвищення рейтингу чинного прем’єра. Саме тому  за другого приходу до влади «соціальний прорив»  здійснили просто блискуче!

            «Соціалка від Юлі» видалась дуже привабливою. Особливо запамяталась майже воєнна кампанія  компенсаційних виплат вкладникам Ощадбанку СССР. Вдалоcя здійснити і «Пенсійний прорив» - з 1квітня 2008 р. всі пенсіонери, які отримували нижчу за прожитковий мінімум пенсію (а таких 1.4 млн.), будуть одержувати 481грн.(офіційний рівень прожиткового мінімуму). Крім того, підвищились студентські стипендії, збільшились виплати при народженні дитини. На «милість» у вигляді підвищення зарплати чекають і держслужбовці. Видатки на освіту зросли на 24%,  на культуру – на 30% (має ж чимось хвалитись і міністерська квота Президента!)

            До безперечних плюсів відноситься доволі успішний бліцкриг у темі газового посередництва. Чинний уряд впевнено перемагає газових посередників – «УкрГазЕнерго» вже ліквідовано, схоже, така ж доля чекає і «РосУкрЕнерго». Крім цього, Кабмін вже зобовязав Державну митну службу здійснювати, починаючи з березня 2008 року, попереднє митне оформлення природного газу, що надходить до газотранспортних систем України, тільки на НАК «Нафтогаз», за ціною 179,5$ за 1тис.м3. Це дійсно досягнення, навіть якщо згадати про те, що держава віддає на повернення витрат «Нафтогазу» 46% від всіх запланованих бютжетом відшкодувань на економіку в цьому році. «Ложкою дьогтю» є те,  що Газпром таки заходить на український ринок, а довгострокові контракти на поставки газу все ще відсутні. Але пані Тимошенко вже найближчим часом збирається брати штурмом нові газові вершини – шляхом ведення міжнародних переговорів та злагоджених дій всього керівництва країни.

Успішною видалась програма «Контрабанда-стоп!» - нарешті навели порядок на кордонах, вдвічі збільшились митні надходження. Результативною стала програма боротьби з корупцією, зокрема вже є конкретні випадки покарання за відшкодування фіктивного ПДВ. Уряд домігся ліквідації Тендерної Палати, а Мінфін, Мінюст та Мінекономіки розробили тимчасове положення про державні закупівлі, що вже набрав чинності.

            До «особистих» політичних перемог пані Тимошенко можна віднести перевибори в Києві та вдалу зовнішньополітичну діяльність. Керівниця уряду закликала перестати займатись «хуторянством» і в економіці, і в політиці, а також виконувати гасло: «Сказали – зробили!».

            Нинішній уряд зумів покращити темпи зростання ВВП (до 6,7% у порівнянні з аналогічним періодом 2007р.). Причому не шляхом схем оптової торгівлі (як попередники), а за рахунок розвитку ключових галузей економіки. Водночас було взято курс на укріплення гривні та наведення порядку на валютному ринку держави. Також планується налагодити нову схему приватизації та «розібратись» з «Дніпроенерго».

Реагуючи на заяви про небувалий ріст цін, Премєр заявила про наявність ефективної стратегії боротьби з інфляцією, що зараз знаходиться на стадії узгодження з Президентом. У найближчі два місяці планується знизити ціни по 32 товарним позиціям, а вже за півроку – повернути інфляцію в межі запланованих макроекономічних показників.

Прем’єр пообіцяла розробити достойну систему контролю за якістю продуктів харчування і питної води, запропонувати варіанти здешевлення іпотечного кредитування, збільшити рівень інвестицій та економічного розвитку держави.

            Коментуючи критику від Президента та «шпильки» його Секретаріату, Юлія Тимошенко наголосила, що цей уряд «нормальний», тому критику хоч і не любить, але сприймає. А так як її власному терпінню просто «немає меж», то за умови «гармонійної співпраці» Юлія Володимирівна таки підтримає Віктора Андрійовича на наступних виборах Президента. З усією суто жіночою щирістю!

            Безперечно, за перші сто днів неможливо зробити все і одразу, особливо у справді непростих умовах. Юлія Тимошенко добре засвоїла урок 2005р., тому Кабміну просто доведеться «бути ефективним». Теоретично, від цього мають виграти люди. А от як воно буде на практиці… Проживемо наступні 100 днів – дізнаємось більше.

Звіт слухала Голуб Марія,
головний редактор

Категорія: Cуспільно-політичне життя | Переглядів: 1169 | Додав: Єгор | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 3
3 Milka  
0
А напишите как она заработала (читай - украла) первый миллион!!!!

2 Ще один українець  
0
Це не та, що розшукується Інтерполом, а зараз стоїть у міжнародному розшуку за хабарництво? Ох ця вже наша українська політика, нічого людського не лишилось...

1 Українець  
0
"З усією жіночою щирістю" - оце вже точно!!! Хіба ці ясні очі можуть дурити???? Якщо і так, то це "ВИПАДКОВІСТЬ". Також суто жіноча!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар новин
«  Березень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz