Меню сайту
Розділи новин
Гроші по-херсонськи [5]
Культура та відпочинок [15]
Cуспільно-політичне життя [45]
Афіша та анонси [25]
Люблю поїсти [7]
Наше опитування
Як часто Ви купуєте для себе книжки?
Всього відповідей: 45
Головна » 2008 » Квітень » 13 » Особливості національних узагальнень
Особливості національних узагальнень
14:10
Однією з найнебезпечніших «хвороб нації» XXI ст. для нашого суспільства, як не дивно, є spleen - звичайнісінька хандра, точніше – її модифікований український аналог. А результати подібного «авітамінозу» соціальної свідомості виливаються з одного боку у відверте небажання політиків та чиновників радикально міняти існуючу систему влади, а з іншого – у відкриту байдужість самих виборців. Можна спробувати пояснити останню зневірою у «помаранчеві» гасла чи ефективність дострокових виборів… Шкода, але схоже на те, що «справжні» високі цілі згаданої політичної сили залишились для більшості людей незрозумілими. В ідеалі, звичайно, пересічний українець (як от німець чи бельгієць) не повинен цікавитись хто у його місті прибирає сміття чи ремонтує дороги. Але ж у нас і близько не «ідеал». А такі бажані «європейські стандарти» ще довго залишатимуться рожевими мріями! Все наші лінощі… Чи багато із нас цікавились, наприклад, програмами політичних партій і їх щорічними звітами або ходили на акції протесту не «за замовленням» чи «по виклику»? Ми просто не бажаємо перевантажувати cебе ще й котролем за державою.
Зміни на краще не завжди потребують гармат чи стусанів біля трибун. Інколи більш ефективним є підвищення рівня соціальної свідомості – для початку індивідуально. Адже розумних та свідомих буде складніше обдурити, використати, примусити прийняти навязані стандарти! Ці люди точно не мислитимуть узагальненими шаблонами типу: «Та все одно нічого не зміниться…» А якщо таких вже більшість, то чиновники і «слуги народу» всіх рівнів точно не дозволять собі із року в рік займатись лише плануванням, проектуванням, черговим перерозподілом владних повноважень, розробкою «паперових» стратегій діяльності…а тим паче дискредитувати український парламентаризм перед усім світом! А далі – справа часу і… «ефективного менеджменту» з боку держави (бо тоді і «обрані» будуть змушені змінитись). Зрозуміло, на початку декілька навіть дуже дієвих заяв-скарг-пропозицій проблеми не вирішать, але ж всім відомий ефект “сніжного кому”, що безперечно стане логічним продовженням такої діяльності!
Зрозуміло, закликаючи до «ініціативи знизу» потрібно бути дуже обачним, адже реальні важелі впливу громади на владу наразі практично відсутні. Але сподіватись, що хтось (хай навіть не одноосібно) від імені держави ці важелі надасть – такий самий самообман!
Якось Сталін доволі категорично відреагував на скарги Фадєєва про неможливість керувати «зразковими» радянськими літераторами: «Інших радянських письменників у мене для Вас немає!» Цікаво, а до кого ж звертатись народу з подібними проханнями про «інших» керманичів у наш «незалежний»час? Особливо якщо оперувати милозвучним лозунгом: «Владою керує народ!» і додати наші одвічні «виправдання»: «Моя хата скраю!» чи «Всі вони однакові…». От і виходить: інших чиновників, урядовців і депутатів у нас немає. Для нас же самих! І якщо на питання «Хто винен?» можна безкінечно відповідати такими зручними узагальненнями, то більш важливе «Що робити?» без чіткої конкретики явно не вирішиться. ЯК НЕ КРУТИсь!


З повагою, Голуб Марія, головний редактор.

Категорія: Cуспільно-політичне життя | Переглядів: 1133 | Додав: Romashka | Рейтинг: 4.8/6 |
Всього коментарів: 6
6 Єгор  
0
Да, воспитіваешь вас, молодых, НАСТОЯЩИХ ХЕРСОНСКИХ политиков из вас делают, силы тратят! Учат лгать и воровать! А вы в журналистику! Еще раз советую - куда хоч, но подальше от этих ДЕПУТАТОВ!!!!!

5 Єгор  
0
Даже не верится что это писал человек из экс - команды Богословской! Молодчинка!!! А вообще, девочка, беги от них, не упусти шанс стать классным журналистом!

4 Василь  
0
Треба брати до рук лопати та виходити на толоку. Давайте приберемо якийсь парк чи сквер.

Вже замахали розмови про НАТО та російську мову. Хочеться зробити щось для свого міста. В кого які ідеї?


3 Доброжелатель  
0
Классная статья-идея проста и понятна! Но почему только сейчас??? Политика - болото, особенно Родная Херсонская! Смотри, РоМашка, сильные града сего могут не так понять!

2 Роман  
0
Дійсно. мабуть таки варто замислитись над власним майбутнім! Бо воно нікого крім тебе не цікавить! Це просто реальність- фле хто каже що так буде завжди????

1 Павло Подобєд  
0
Гарна стаття. Мені сподобалась. Байдужість є нашою першою перешкодою до розвитку.

Якось переконував свого друга не кидати обгортки від морозива додолу. У відповідь: "Яка різниця?". Коли допремо, що різниця велика, - тоді і політики стануть іншими. А поки маємо тих, на яких заслуговуємо.


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар новин
«  Квітень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz