Меню сайту
Розділи новин
Гроші по-херсонськи [5]
Культура та відпочинок [15]
Cуспільно-політичне життя [45]
Афіша та анонси [25]
Люблю поїсти [7]
Наше опитування
Як часто Ви купуєте для себе книжки?
Всього відповідей: 45
Головна » 2008 » Травень » 7 » В Україні триває зовнішнє незалежне оцінювання
В Україні триває зовнішнє незалежне оцінювання
12:11

Зовнішнє незалежне оцінювання, що стартувало 22 квітня, триває. В Херсонській області близько 12 тисяч випускників цих та попередніх років зареєструвалося, щоб пройти зовнішнє незалежне оцінювання. 170 громадських спостерігачів контролюватимуть процес з метою виявити не лише порушення, а й відмітити усі недоліки організації освітнього нововведення для подальшої їх ліквідації.

За плечима учасників тестування один обов’язковий тест з української мови та літератури, результати якого будуть відомі через 10 днів після тестування. 29 квітня свої сили випробували ті, хто обрав математику, як одиy з двох запропонованих на вибір предметів.

В цілому суттєвих порушень за час тестувань не відмічено. Під час відкриття пунктів на першому тестуванні 22 квітня спостерігались проблеми, пов’язані з пропуском спостерігачів, через низьку обізнаність персоналу та недосконало розроблені Положення «Про громадський контроль за проведенням в Україні ЗНО». Проблеми були ліквідовані на місці і всі зареєстровані спостерігачі мали змогу спостерігати за процесом тестування. Процедури ЗНО (зовнішнього незалежного оцінювання) в пункті тестування в цілому дотримані. На окремих пунктах не було повідомлено про порядок подання заяв щодо порушення умов проходже6ння ЗНО, не вівся контроль за учасниками ЗНО у рекреаційній зоні, не повідомлено про місце і час отримання результатів тестування та сертифікатів.

Весь персонал, згідно положення, забезпечено бейджами. Зафіксовані дрібні порушення з боку персоналу через необізнаність у процедурі тестування. Оргтехнічні умови проведення процедури тестування добрі.

29 квітня, на відміну від першого обов’язкового тесту, організації всього процесу була на рівень вище, проте явка знизилась і коливалась в межах 85 – 90%.

Загалом, зовнішнє оцінювання якості знань учнів пройшло на задовільному організаційному рівні. Грубих та системних порушень процедур ЗНО, спроб допомоги учням підказками, протекціонізму щодо абітурієнтів з боку адміністрації пунктів тестування зафіксовано не було. Поведінка учнів на пунктах тестування була «доброю», відсутні спроби списування чи «махлювання».

Чекаємо результати тестувань, адже саме від них залежить, чи матиме учасник тестування

можливість вступити до виша.


Оксана Касаткіна

Категорія: Cуспільно-політичне життя | Переглядів: 1021 | Додав: Єгор | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
1 Ramil  
0
Geez, that's unilbeevable. Kudos and such.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар новин
«  Травень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz