Меню сайту
Розділи новин
Гроші по-херсонськи [5]
Культура та відпочинок [15]
Cуспільно-політичне життя [45]
Афіша та анонси [25]
Люблю поїсти [7]
Наше опитування
Як часто Ви відвідуєте вистави театру ім. М. Куліша?
Всього відповідей: 63
Головна » 2008 » Травень » 8 » «Баркароли» на суші і на морі
«Баркароли» на суші і на морі
16:46
Літературна мариністика та ще й українською – річ досить екзотична. Та було б дивно, якби в Україні, морській державі, не писали б про море рідною мовою. І дійсно – пишуть. Нещодавно у київському видавництві «Факт» вийшла друком збірка оповідань «Баркароли» молодого письменника Антона Санченка.

Для нас, херсонців – це неабияка подія, бо автор – майже наш земляк. Народився у Херсоні, і хоча родина переїхала до Києва, влітку відпочивати приїжджав до нас. Тут і заразився вірусом морської романтики, що привело його до херсонської мореходки, після закінчення якої обійшов на великих і маленьких судах майже всю земну кулю.

Власне, оповідання, що увійшли до «Баркарол», це і є картинки з життя моряків, живі, яскраві, дотепні розповіді, стовідсотково реалістичні, доступні для сприйняття. До речі, в книзі багато уваги приділено і нашому місту, і нам херсонцям, особливо - херсонкам (повість «Мандариновий шлях»). Раджу почитати – дізнаєтесь багато цікавого про себе, про місцеві особливості, про те, що видно зі сторони, а ми не помічаємо. Антон Санченко пише про нас з явною любов’ю, хоча і не може утриматись від легкої іронії. Він і досі вважає себе херсонцем, бо у документах має запис: «місце народження - Херсон».

Безліч термінів, сленгових виразів, «підсолена» розмовна мова, самобутні характери, морське життя-буття, незвичайні пригоди, халепи – все це робить «Баркароли» з одного боку пізнавальним, а з іншого – легким і приємним чтивом. При чому - в яскравій обкладинці і кишеньковому форматі. Добре згодиться для читання, лежачи на піщаному пляжі херсонського гідропарку, або – на гальковому в Мисхорі, на нудній лекції з електрорадіонавігації, а надто – розважить підчас чекання маршрутки «Сімферополь - Ялта». І ще це - чудовий подарунок бувалому моряку та молоденькому курсантику. «Баркароли» на суші і на морі - читайте з задоволенням!

Збірка вже у продажу в книгарнях Києва і Херсона.

P.S. Баркарола – «пісня на воді», жанр музичної п’єси з «коливальним» рухом мелодії та відтінком меланхолії та мрійливості (словник іноземних слів)

Наталія Богренцова, "Політична Херсонщина"

www.politics.kherson.ua

Категорія: Культура та відпочинок | Переглядів: 1342 | Додав: Єгор | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
1 Gautham  
0
Surprisingly well-written and informative for a free olnine article.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар новин
«  Травень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz