Меню сайту
Розділи новин
Гроші по-херсонськи [5]
Культура та відпочинок [15]
Cуспільно-політичне життя [45]
Афіша та анонси [25]
Люблю поїсти [7]
Наше опитування
Як часто Ви купуєте для себе книжки?
Всього відповідей: 45
Головна » 2008 » Травень » 19 » Верховна Рада підтримала запит щодо звільнення Бориса Сіленкова. На черзі слово Президента
Верховна Рада підтримала запит щодо звільнення Бориса Сіленкова. На черзі слово Президента
19:55

16 травня Верховна Рада України підтримала запити народного депутата України І.Калєтника до Прем"єр-міністра України, виконуючого обов’язки голови Служби безпеки України, міністра внутрішніх справ України, Головного контрольно-ревізійного управління України, Генерального прокурора України та Президента України стосовно звільнення голови Херсонської обласної державної адміністрації Бориса Сіленкова за вчинення дій, не сумісних зі статусом державного службовця, допущення суттєвих порушень у роботі та неналежний контроль за діями підлеглих, що призвело до численних випадків незаконного витрачання бюджетних коштів в особливо великих розмірах.

Як відомо, депутатський запит - це вимога народного депутата дати офіційну відповідь офіційних органів влади, установ з питань, віднесених до їх компетенції (ч.2 ст. 15 Закону України „Про статус народного депутата України”). Таким чином, через п’ятнадцять діб народні депутати повинні отримати відповіді від Президента, Прем’єр-міністра, МВС, СБУ, Генеральної прокуратури та головних контролерів щодо фактів, які були викладені у запиті.

Цікаво, що ці запити знайшли підтримку у народних депутатів майже всіх фракцій та із значним „запасом” голосів. Процедура направлення запиту до Президента фактично вимагала голосувати за запит двічі. Перший раз запит повинен був набрати не менше третини голосів від конституційного складу. Другий – 226 голосів. В перший раз запит підтримали 210 депутатів. В другий – 264 депутати. 125 з яких представляли Партію регіонів, 102 БЮТ, 10 – „Нашу Україну”, та 27, тобто всі, фракцію комуністів.

Серед херсонців, що проголосували необхідно відзначити Олексія Журавка, який проголосував за попередню підтримку запиту до Президента й чомусь не голосував другий раз та Юрія Одарченка, який голосував з точністю до навпаки. Перший раз він проігнорував запит, а в другий раз, коли було необхідно 226 голосів, віддав свій голос.

Серед інших „знакових” голосувань – позитивне голосування представників групи „Народної самооборони” та голови Верховної Ради Арсенія Яценюка.

Що буде далі? на думку губернатора запит від народних депутатів не буде мати серйозних кадрових наслідків. Й взагалі, Борис Віталійович вважає цей запит лише черговою інтригою комуністів, яка закінчиться нічим.

Іншої думки дотримується голова Херсонської обласної ради Володимир Демьохін, який на брифінгу для журналістів, заявив, що чекає нарешті реакції Президента на звернення народних депутатів, бо на аналогічні звернення Херсонської обласної ради та його офіційні листи, відповіді від Президента та Кабінету міністрів так й не були отримані.

Як заявив Володимир Анатолійович, ця реакція повинна проявитися не „просто у звільненні”, а у ретельному вивченні ситуації, що склалася в Херсонській області, та виявленню винних. За розвалення системи управління, чисельні факти розкрадань, спротив обласній раді щодо розпорядження комунальною власністю, за дії чиновників, які є професійно непідготовленими (більш детально про коментарі В.А.Демьохіна читайте в матеріалі „Володимир Демьохін: не можна красти та не бути наказаним”).

За матеріалами сайту "Політична Херсонщина"
www.politics.kherson.ua

Категорія: Cуспільно-політичне життя | Переглядів: 1335 | Додав: Єгор | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 2
2 AAC0CFC5D6  
0
Луше бы Демехина взяли за зад, да видать все схвачено у него ...

1 Василь  
0
ОДА - це президентська гілка влади, чого туди лізе ВР?

А Дємьохін - так то найбільш безвідповідальна людина в області. Херсонський скоробагатько. Йому б лише красти.


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар новин
«  Травень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz