Меню сайту
Розділи новин
Гроші по-херсонськи [5]
Культура та відпочинок [15]
Cуспільно-політичне життя [45]
Афіша та анонси [25]
Люблю поїсти [7]
Наше опитування
Як часто Ви купуєте для себе книжки?
Всього відповідей: 45
Головна » 2008 » Травень » 27 » Влада і громада - є контакт?
Влада і громада - є контакт?
20:29
Останнім часом у заявах та коментарях багатьох херсонських політиків та посадовців все частіше зявляються слова «необхідність змін», «реформи», «пошук нових підходів»... Згадують і про «відставку» та «перевибори». Це можна пояснити  відлунням політичних баталій державного рівня, рівно як і відчутним загостренням внутрішніх проблем Херсонщини. Доречі, як би ми не переймались столичними подіями, негативний вплив останнього аспекту пересічний херсонець відчуває більше.

Саме тому громадське обєднання  «Відродження Херсона» ініціювало проведення минулого тижня круглого столу на тему: «Перспективи радикальної перебудови взаємодії влади і громади Херсона». Захід зібрав відомих  науковців, академіків, чиновників та політиків нашого міста. Учасниками дискусії стали також лідери багатьох громадських організацій, редактори місцевих ЗМІ.

Серед найбільш актуальних проблем називали необхідність доопрацювання уставу міста, негативні наслідки конфронтації між посадовцями різних гілок влади, відсутність дієвих механізмів контролю громади над владними структурами. Критика лунала  на адресу депутатів та представників виконавчих органів влади, дісталось і самим виборцям – за байдужість та необізнаність. Обговорювались недоліки проведення громадських слухань «в їх херсонському варіанті», необхідність створення інституту «кризового менеджменту». Зовсім не новими були заяви про те, що справжні проблеми (як от криза на ТЕЦ, в сфері ЖКГ, розподіл бюджетних видатків) від громадян або просто приховують, або подать у «потрібному» вигляді. А про прозорість у питаннях приватизації об’єктів комунальної власності чи  достовірну інформацію про врегулювання земельних відносин (тобто «чому продаємо саме там?, саме за таку ціну?, саме цьому претенденту?, саме під магазин/офіс/елітний будинок? ) виборці можуть хіба що мріяти. Чи то наші обранці щиро переймаються душевним спокоєм херсонців, чи просто бережуть «для малєнькой такой компанії огрмний такой сєкрєт».

Серед всіх виступів та заяв на цьому заході хочеться повторити тільки слова секретаря міської ради: «Влада є надзвичайно залежна і діє шляхом меншого спротиву. Бізнес вже знайшов механізми ефективного впливу на неї і тепер громада має зробити те саме, якщо хоче, щоб із нею рахувалися!»

Хочеться вірити, що за резонансними заявами послідують не менш гучні дії, хоч практика частіше доводить інше. Але ж не дарма Херсон відомий на весь світ не лише своїми кавунами, а й непереборним оптимізмом його жителів! 

 
 Голуб Марія                    

Категорія: Cуспільно-політичне життя | Переглядів: 1050 | Додав: Єгор | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 1
1 Сантехник горсовета  
0
Так разве там "один секрет"????? "Маленькая компания" мушкетеров Херсонского горсовета своих не сдает!!! Ну, очень- очень редко, если хорошо попросят... или водой обольют....

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар новин
«  Травень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz