Меню сайту
Розділи новин
Гроші по-херсонськи [5]
Культура та відпочинок [15]
Cуспільно-політичне життя [45]
Афіша та анонси [25]
Люблю поїсти [7]
Наше опитування
Як часто Ви відвідуєте вистави театру ім. М. Куліша?
Всього відповідей: 63
Головна » 2008 » Травень » 27 » МІСТИФІКАЦІЇ ХЕРСОНСЬКОГО «ТОТЕМА» НА ГОГОЛЬФЕСТІ
МІСТИФІКАЦІЇ ХЕРСОНСЬКОГО «ТОТЕМА» НА ГОГОЛЬФЕСТІ
20:54
З 6 по 25 травня в Києві проходив «ГОГОЛЬФЕСТ» - один з кращих фестивалів сучасного мистецтва в Україні. Центр молодіжних ініціатив «Тотем» був запрошений до участі в «Картелі кураторів» - виставки, яку готували 12 кращих арт-кураторів України в музейному комплексі «Арт-арсенал». Всі куратори отримали завдання підготувати свою частину виставки в рамках загальної теми - «МІСТИФІКАЦІЇ». Куратором виставки «Тотему» стала Олена Афанасьева.

Для своєї виставки «Тотем» обрав два проекти, об'єднаних загальною назвою - «НЕМАЄ ПРОБЛЕМ». Ідея полягала в тому, щоб чесно відобразити українські реалії.

Перший проект (автор - Наталія Блок) називався «ГЕНОЛІЧИЛЬНИК» і складався з автомата, який за 50 копійок визначав наявність у людини генів національної ідентичності. І справді: скільки можна сперечатися про те, чи є українці самодостатньою нацією чи ні? Скільки можна ділити українців на західних і східних, справжніх і не дуже? Краще просто узяти за точку відліку генотип канонічного українця - великого Кобзаря, і визначити наявність його генів в кожному, хто захоче дізнатися правду про свою національну ідентичність. Врешті-решт, людину все одно клонуватимуть, тому «ГЕНОЛІЧИЛЬНИК» - дуже актуальний проект, який нарешті допоможе визначити зразок «чистої» української породи. На виставці були представлені фотографії «тотемівців» і друзів «Тотема» в канонічному образі Кобзаря

Другий проект (автор - Дмитро Антонов) називається «Пастки для зайвих». Це ескізи біг-бордів, розроблених придуманим рекламним агентством для реалізації соціальної політики в Україні, причому політики не декларованою, а реальною. Бомжі, інваліди, пенсіонери, бездомні діти - здається, що сьогодні всі ці люди є зайвими в нашому суспільстві. А якщо це не так, то чому до цих пір працюють пункти збору металобрухту, в які одні громадяни несуть каналізаційні люки, щоб інші падали до відкритих ям? Чому бездомні діти легко купують сигарети і клей, а пенсіонери вмирають в штучно створених чергах? Чи не буде чеснішим визнати: «Так, ці люди зайві, вони нам заважають!» І позбавитися них, прийнявши відповідні закони...
Дизайн і самі біг-борди розробили Семен Храмцов, Настя Міхєєва і Макс Афанасьев. Для Семена і Насті «ГОГОЛЬФЕСТ» став першим крупним арт-проектом.

Обидва проекти «Тотема» на ГОГОЛЬФЕСТЕІ викликали величезний інтерес. До «ГЕНОЛІЧИЛЬНИКа» стояли черги як в мавзолей, а біг-борди глядачі читали дуже уважно і замислювалися. Саме цього ми і добивалися - щоб глядач задумався про те, що і як відбувається в нашій країні.

Більше світлин дивіться на сайті
Центру молодіжних ініціатив "Тотем", http://totem.kherson.ua/

Категорія: Культура та відпочинок | Переглядів: 1355 | Додав: Єгор | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
1 Jessie  
0
With the bases loaded you stucrk us out with that answer!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар новин
«  Травень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz