Меню сайту
Розділи новин
Гроші по-херсонськи [5]
Культура та відпочинок [15]
Cуспільно-політичне життя [45]
Афіша та анонси [25]
Люблю поїсти [7]
Наше опитування
Як часто Ви відвідуєте вистави театру ім. М. Куліша?
Всього відповідей: 63
Головна » 2008 » Травень » 31 » Херсонці побачать "Старий Херсон"
Херсонці побачать "Старий Херсон"
23:12

            Історію пишуть переможці. Ця формула спрацьовує і до нині. Спрацьовує, бо ми не хочемо знати сСтарий Херсонвоєї історії. Не хочемо її відкривтаи, досліджувати, знайомитись з нею. Отже, лишаємось переможеними.

            Історію Херсона також писали переможці. І ці переможці не залишили Українському Херсону навіть права на існування, навіть згадки про нього воліли не лишати. Нажаль, ще й досі в нашого суспільства не вистачає сміливості відкрити заховані до цього часу пожовклі сторінки херсонської минувщини.

            Впоратись з цим непростим завданням спробувала нова інтернет-сторінка „Старий Херсон”, презентація якої відбулась 30 травня в медіа-клубі „Південь” у місті Херсоні. Відвідали захід представники ЗМІ, органів державної влади, архівних установ, музейної справи, працівники бібліотек, православне духівництво і пересічні херсонці.

            Розробнику проекту, Павлу Подобєду, знадобилось більш як півроку, аби відшукати та впорядкувати історичні матеріали з тематики Української Революції 1917-1922 рр. Кінцевим продуктом пошуків став інтернет-музей, що на своїх сторінках мовою світлин та документів розповідає про події боротьби за українську державність в Таврійському краї.

            До розділів сайту увійшли доробки цілої команди київських та херсонських істориків: Ярослава Тинченка, Богдана Піргача, Дементія Білого, Олексія Паталаха, Августа Вірлича, Ольги Панчиної. Довелося проводити копіткі дослідження та пошуки в архівних установах Києва та Херсона. Залучалися навіть роботи іноземних спеціалістів з фалеристики: зображення нагород, якими нагороджувалися українські військові.

            Метою сайту редактор вважає ознайомлення з маловідомими фактами і подіями  історії в контексті українського державотворення, популярізацію постатей херсонських учасників національно-визвольної боротьби.

Відвідати сайт можна задресою: www.old.khrson.ua

 

Єгор Туренко

Категорія: Cуспільно-політичне життя | Переглядів: 1396 | Додав: dzvin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 5
5 Григорій Голяш  
0
У нашому музеї сидять люди - продукти ідеологічного виховання ЦК КП(б)У. Матеріалів про УНР вам ніколи там не побачити. Їх просто треба міняти.

4 Joomla  
0
Дивно, але жодних ци матералів я не зустріла на стендах краєзнавчого музею.

3 zip  
0
Так, але сам автор не потягне все дослідити та виставити в нет. Треба, аби йому дали в нагрузки когось з ОДА чи бодай пару студиків з Хєрпєдуну. Це ж треба всі ці тексти набирати, перевіряти на помилки і т.д. А це - дуже гэморна робота. :)

Молодець, що не полінувався та зробив. :) Респект, братіша!


2 Єгор  
0
а як на мене такий сайт має стати "у пригоді" впершу чергу викладачам вузів та старших класів з історії. А це ж уявіть, якщо стільки інформації, що її ніде так просто не знайдеш, є в Херсоні, то скільки можна на такий самий сайт, наприклад, у Харкові поставити! Або в Донецьку чи в Луганську!

1 Василь  
0
Добре, що є інтернет. Тепер дослідження істориків стають надбаннями всієї громади. Сайт дуже цікавий і корисний. Гадаю він стане у пригоді студентам та школярам.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар новин
«  Травень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz