Меню сайту
Розділи новин
Гроші по-херсонськи [5]
Культура та відпочинок [15]
Cуспільно-політичне життя [45]
Афіша та анонси [25]
Люблю поїсти [7]
Наше опитування
Як часто Ви відвідуєте вистави театру ім. М. Куліша?
Всього відповідей: 63
Головна » 2008 » Липень » 1 » “Не хлібом єдиним...”
“Не хлібом єдиним...”
12:32

Cучасні українські красномовці, змагаючись один з одним у мистецтві публічних сварок та декларацій, дуже часто (і дуже гучно) вживають поняття “криза”. Серед когорти цих майстрів особливо вирізняються політики, котрі з усіх кутків волають про “затяжну”, “тотальну”, “катастрофічну” кризу. От тільки дієвого способу, як із нею, такою страшною, боротись жоден оратор довести до нашого відома не вважає за потрібне. Та й не дивно, адже у країні “перманентних виборів” втомлені і зневірені люди вирішили просто махнути рукою на “всіх них”, тому на кожну нову “кризову” заяву реагують з відвертою байдужістю. А тим часом нинішня парламентська сесія запросто тягне на звання “найменш продуктивної” за всю історію Верховної Ради, рівень цинізму, безвідповідальності та корумпованості у всіх ешелонах влади б’є можливі рекорди, чітко встановлено пріорітет власних інтересів перед державними, дається взнаки брак чітких моральних принципів. І все це на фоні масового “кадрового голоду”, нестачі професіоналів майже у всіх установах. Варто зазначити, що більшість наших обранців і самі не знають, як ці напасті подолати, а деяким така ситуація хаосу і безладу взагалі є вигідною. При цьому і ті, і інші дуже одностайно (о диво консолідації!) підтримують необхідність створення інституту ефективного “кризового менеджменту”, для подолання наслідків їх же власних діянь. Нагальність створення такого органу безперечна, та тільки допускати до роботи в ньому варто зовсім інших людей, представників нової еліти, здатних мислити стратегічно, інноваційно та конструктивно, справжніх лідерів, що до того ж успішно склали тест на патріотичність, моральну стійкість та вірність ідеалам демократії і гуманізму.
    Саме тому, з метою консолідації зусиль усіх небайдужих до майбутнього нашої країни, для пошуку та підпримки представників нової генерації, був створений Форум Молодих Лідерів України. Презентацію для херсонців в минулу пятницю провів засновник та почесний голова Форуму Ігор Шевченко, разом з  Оленою Тамашовою - координатором кримського осередку.
    З перших слів виступаючих стало зрозуміло, що ФМЛУ – якісно нова модель організації всеукраїнського масштабу, що базується на споконвічних українських цінностях, верховенстві суспільних інтересів та на кращих здобутках світової демократії. Форум є справжнім осередком самовдосконалення для всіх дієвих та ініціатвних. Крім теоретичної складової (тренінги, семінари, зустрічі з успішними та видатними людьми) передбачено і справжній лідерський практикум, де кожна корисна ініціатива має шанс перетворитись на окремий проект, що неодмінно буде реалізований дружньою командою. Форумці демонструють націленість на результат, прозорість та аполітичність цієї структури.
    Серед пріорітетних напрямків діяльності – “освіта без кордонів”, “здоров’я та здоровий спосіб життя”, “молодіжне та соціальне підприємництво”, “благодійність та меценатство”, “імідж України” та ін. Форум відкритий для всіх – обирайти (чи пропонуйте власний) напрям і дійте! Уже реалізовано багато проектів, ведеться активна співпраця з відомими міжнародними організаціями, серед партнерів та друзів Форума багато визначних особистостей. Зараз проводиться конкурс письмових робіт з історії Державного Прапора України, незабаром стартує проект “Top – 100” молодих лідерів України.
    Всім членам Форуму є з кого брати приклад – Ігор Шевченко випромінює оптимізм і впевненість. Він прекрасно усвідомлює ціну власної “несхожості” на інших “діячів”, знає “больові точки” нашого суспільства та (головне!) шляхи подолання кризових явищ. Він є членом Форуму молодих лідерів світу, Президентом Благодійного фонду свого імені, головою правління міжнародного благодійного фонду “
SOS Дитяче містечко – Україна”, засновником та видавцем журналу “Elite Club”. Під його керівництвом діє національний суспільний проект “Країна Сонця”. Як член експертної ради при Комітеті ВР з питань промисловості та регуляторної політики та підприємництва, пан Шевченко як ніхто розуміє необхідність напрацювання довгострокових проектів для розвитку нашої країни, як засновник та Почесний президент Асоціації правників України пропонує способи підвищення ефективності громадського контролю за органаим влади.
    Зроблено багато – а хочеться зробити ще більше! Голова ФМЛУ впевнений, що ми живемо в країні нереалізованих можливостей, тому слід просто правильно визначити пріорітети і постійно підвищувати рівень власної соціальної відповідальності.
    Дійсно, все залежить від принципів розстановки акцентів. Можна бути меценатом тому що це модно, а можна – тому що це тобі дійсно потрібно, можна бути гідним діячем на службі у держави, а можна  намагатись поставити її саму на службу власних амбіцій і бізнес – інтересів, тим самим створюючи ситуацію, коли сучасний український Чадський ще раз повторить: “Служить бы рад, прислуживаться тошно!”... і поїде шукати щастя за кордоном.

“Єдине, що потрібно для тріумфу зла, це щоб хороші люди нічого не робили”. Якщо продовжити думку Берка, то задля остаточного панування добра (в широкому розумінні слова) хороші люди повинні діяти, до того ж СПІЛЬНО!

                           Голуб Марія, головний редактор

Категорія: Cуспільно-політичне життя | Переглядів: 1311 | Додав: Romashka | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 2
2 Yeyen  
0
Thanks for sarhnig. Always good to find a real expert.

1 Олена  
0
Мария, добрый день!
Очень хорошая статья!
Хотелось бы Вас видеть в наших рядах! Присоединяйтесь! 80504129006

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар новин
«  Липень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz