Меню сайту
Розділи новин
Гроші по-херсонськи [5]
Культура та відпочинок [15]
Cуспільно-політичне життя [45]
Афіша та анонси [25]
Люблю поїсти [7]
Наше опитування
Як часто Ви купуєте для себе книжки?
Всього відповідей: 45
Головна » 2009 » Квітень » 14 » КАМ’ЯНСЬКА СІЧ – ПОЧАТОК ХЕРСОНСЬКОГО РЕНЕСАНСУ?
КАМ’ЯНСЬКА СІЧ – ПОЧАТОК ХЕРСОНСЬКОГО РЕНЕСАНСУ?
15:40
          Патріотична налаштованість, підкріплена молодіжним запалом, може стати запорукою успіху будь-якої справи. Це стосується і звичайної буденної діяльності, і навіть важкого процесу керування державою! Конструктивна енергія молодіжного духу особливо необхідна в питаннях відродження національних традицій, відновлення етнічних памятників, встановлення історичної справедливості, захисту національних ідей та культурних інтересів. Вирішуючи ці проблеми, хто справді «від душі», а дехто тому, що цього вимагає статус або так можна буде отримати певний «електоральний» зиск, наші досвідчені керманичі таки програють молодим українцям. Звісно, якщо будуть намагатись зробити все самостійно. Але молодим ентузіастам також самотужки не подолати значні перешкоди на шляху до реалізації Українського Культурного Ренесансу! Добре, що у владних кабінетах це визнають і … закликають до співпраці!
     Дуже показовою в такому контексті стала зустріч губернатора Херсонщини Бориса Сіленкова з активом Херсонського осередку СУМівців. Вдалось обговорити значний перелік питань – від соціальних програм, до майбутніх перспектив нашого краю. Але основна увага була спрямована на пошук механізмів відродження історичної пам’ятки Таврії – знаменитої Камянської Січі. Спільними зусиллями планують відновити цей історико-культурний осередок козацької слави, що справедливо вважається частиною Запорізької Січі на Хортиці. Адже Херсонщина по праву пишається історією розвитку свого козацтва. Тому дуже важливо, що молоде покоління намагається відродити і, головне, зробити національну ідею січовиків актуальною та життєспроможною в умовах сучасності. Тепер, коли це так потрібно всій країні…
     Взагалі, у світі вже давно і успішно реалізовується ідея, за якою молодь займає ключові позиції в процесах розробки і втілення у життя національних програм суспільного розвитку. В обмін на відмову від бізнесової та політичної діяльності молоді лідери отримують високий соціальний статус, достойну зарплату, можливість самореалізуватись і принести користь своїй країні. Тому кар’єра кожного залежить від його персональних досягнень, а не від зміни конфігурацій на політичному Олімпі! Тоді кожен стає патріотом своєї держави, а не тієї політичної сили, яка «подарувала» йому посаду на знак вдячності за успішну виборчу кампанію. Нам і вигадувати нічого не потрібно – варто лише звернутись до принципів та «кодексу честі» наших пращурів-козаків! Якщо пристосувати ці автентичні національні традиції до умов сучасності – зможемо побачити українську демократію в дії. Мається на увазі справжня свобода слова а не марнословство, не просто свобода вибору – а право на продуманий і відповідальний крок, рівність всіх перед законом, а не так, як у Оруела – влади «більш рівних».Україна вже має для цього кадровий потенціал – молоді державотворці обов’язково доведуть, що вони є гідними нащадками славетних козаків!

                                                                                           Голуб Марія

Категорія: Cуспільно-політичне життя | Переглядів: 2492 | Додав: Romashka | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар новин
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz