Меню сайту
Розділи новин
Гроші по-херсонськи [5]
Культура та відпочинок [15]
Cуспільно-політичне життя [45]
Афіша та анонси [25]
Люблю поїсти [7]
Наше опитування
Як часто Ви купуєте для себе книжки?
Всього відповідей: 45
Головна » 2008 » Березень » 31 » 10 порад, як пережити фінансову кризу
10 порад, як пережити фінансову кризу
14:03
Як не дивно, поради розроблені американськими фінансистами, з метою допомогти середнім американцям пережити важкий економічний період, дуже доречними є і для більшості українців. Зрозуміло, що коли вже досить забезпечений народ Сполучених Штатів вдається до подібних кроків, то навіть представникам українського середнього класу буде корисно скористатися цими порадами. Тим більше, що кожна з них дивним чином відбиває нашу щоденну реальність.

  1. Перше, що необхідно зробити в періоди фінансової невизначеності, це скоротити витрати на товари, що не є предметами першої необхідності. Заведіть спеціальний зошит і записуйте туди всі свої покупки з зазначенням цін. Потім прогляньте цей список і викресліть з нього все, без чого ви можете обійтися. Заплануйте витрати на наступний період так, щоб у нього не попали викреслені позиції з попереднього.
  1. Створіть свій власний "стабілізаційний фонд". Почніть відкладати гроші на непередбачені витрати. Аналітики рекомендують резервувати на ці цілі 10% щомісячного доходу. А щоб не було спокуси витратити ці гроші, зробіть так, щоб ця сума автоматично відраховувалася з вашої зарплати. Візьміть за правило вносити до "стабілізаційного фонду" і непередбачені доходи, такі як премії, податкові вирахування і навіть гроші, даровані на день народження.
  1. Непогану підтримку особистому бюджету може надати скорочення деяких витрат. Проаналізуйте всі послуги, якими ви користуєтеся. Можливо, вам не так вже і потрібний тариф стільникового зв'язку з можливістю відправки необмеженої кількості текстових повідомлень. А чи так вам необхідний безлімітний доступ в Інтернет? Напевно знайдеться маса послуг, за які ви платите, але які повністю не використовуєте.
  1. Не залізайте в борги. Користуйтеся кредитами тільки в крайніх випадках.
  1. Не дивлячись на всі фінансові проблеми, не забувайте відкладати на пенсію. Виходу на пенсію не можна уникнути, тому до неї треба готуватися. Мається на увазі пенсійне страхування. Якщо у Вас його ще немає, рекомендуємо поцікавитися цією послугою, яка дає суттєву прибавку до пенсії, що є особливо актуальним в наших умовах життя.
  1. Не робіть непотрібних витрат. Витрачайте гроші на те, що допоможе заощадити їх вам у майбутньому. Напевно ви можете прожити без нового програвача DVD. А ось поточне обслуговування автомобіля і системи опалювання будинку допоможе уникнути дорогого ремонту у разі раптової поломки і заощадить вам кругленьку суму.
  1. Переглянете умови ваших страховок. Можливо, вам передбачені знижки за наявність протиугінної системи або безаварійну їзду, які страховик забув нарахувати.
  1. Переконайтеся, що ви користуєтеся всіма передбаченими податковими вирахуваннями. Так в Україні передбачено відшкодування з податків витрат на освіту.
  1. Не забувайте балувати себе. Відкладете невелику суму для розваг - адже нервові клітини не відновлюються. Як варіант, заведіть скарбничку і складайте в неї весь дріб’язок, що залишиться у вашому гаманці під вечір. До вихідних може накопичитися непогана сума, яку ви із задоволенням витратите.
  1. І якщо вже справи пішли зовсім погано, то залишаються наступні варіанти. Попросіть відтермінування по кредиту за машину. Якщо банк піде вам назустріч, то протягом обумовленого терміну вам не потрібно буде платити основну суму боргу. Але відсотки по кредиту платити все одно доведеться. Постарайтеся виконати те ж саме з іпотечним кредитом. Банк може надати відтермінування на короткий період часу. Але це може не спрацювати, якщо у вас виникли довгострокові проблеми. Наприклад, якщо ви не можете знайти собі роботу.

Туренко Єгор
За матеріалами

K2kapital
banker.ua

Категорія: Гроші по-херсонськи | Переглядів: 1404 | Додав: Єгор | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар новин
«  Березень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz