Меню сайту
Розділи новин
Гроші по-херсонськи [5]
Культура та відпочинок [15]
Cуспільно-політичне життя [45]
Афіша та анонси [25]
Люблю поїсти [7]
Наше опитування
Як часто Ви відвідуєте вистави театру ім. М. Куліша?
Всього відповідей: 63
Головна » 2008 » Жовтень » 15 » РЕФОРМИ ПОТРІБНІ - ХЕРСОН ЗБИРАЄ ЕКСПЕРТІВ
РЕФОРМИ ПОТРІБНІ - ХЕРСОН ЗБИРАЄ ЕКСПЕРТІВ
21:46
 
Висока якість місцевого самоврядування – запорука стабільного добробуту людей. Саме тому минулого тижня в Херсоні відбулась масштабна конференція, присвячена цій актуальній темі.
 

Захід проводився Лабораторією Законодавчих Ініціатив (м. Київ) за підтримки широко відомого в Україні Фонду Конрада Аденауера та Херсонської обласної організації Комітету Виборців України. Учасниками стали речники Лабораторії, депутати різних рад, члени дієвих громадських організацій нашої області, представники місцевої виконавчої влади. «Ділитись досвідом» приїхали експерти з Одеси, Маріуполя, Донецька та Закарпаття.

Відомо, що проблеми співпраці влади і громади пов’язані не лише з недосконалістю правових норм, закритими виборчими списками, «мертвими законами», референдумами «на замовлення», інформацією «у потрібному вигляді». Відчувається відсутність зацікавленості і бажання використовувати вже існуючі для діалогу можливості – як з боку влади, так і з боку самих людей! Місцева влада не бачить в громадськості партнера, а люди не надто і переймаються необхідністю проявляти «контролюючу ініціативу», проте бажають змін на краще – скрізь і одразу. Адже так у нас склалося, що всі кроки влади потребують перевірки на ефективність та на відповідність РЕАЛЬНИМ інтересам людей. А ще інколи і самі депутати стають заручниками «дірок у законодавстві» чи надмірного диктату зі сторони вищої влади.

Учасники конференції були одностайними – необхідно залучати громадськість до вироблення і реалізації конструктивної регіональної політики, перетворювати людей на ефективних розпорядників своєю ж власністю (багатими земельними і господарськими ресурсами Херсонщини), переконувати людей, що участь у політичному житті не повинна обмежуватись виборами, примушувати депутатів та чиновників чути і виконувати вимоги суспільства. А головне – закріпити вирішення цих питань на законодавчому рівні!

Проблеми численні, способи їх подолання – на стадії розробки, проте висновок щодо «кінцевої мети» вже зроблено. «Ефективними менеджерами» мають стати обидві сторони діалогу – і держава, і громадянське суспільство. Тоді маємо шанс отримати «добру владу», що буде діяти на засадах прозорості та відповідальності.

За словами модераторів дискусії І. Когута – Голови Ради Лабораторії та О. Солонтая – Голови ВМГО «Фундація Регіональних Ініціатив», головною темою конференції було «проведення ЕКСПЕРТОГО дослідження правових та інституційних викликів місцевого самоврядування Херсонщини». Отримані аналітичні матеріали є дуже цінними і обов’язково будуть враховані при розробці нових законопроектів для вдосконалення правової бази місцевого самоврядування всієї Україні. Хочеться вірити, що наші народні «творці законів» таки дослухаються до пропозицій регіональних експертів і приймуть відповідні рішення – хай навіть в Парламенті N-ного скликання.   
      

                                     Голуб Марія                                          

Категорія: Cуспільно-політичне життя | Переглядів: 1197 | Додав: Romashka | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
1 Lacey  
0
We've arrievd at the end of the line and I have what I need!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар новин
«  Жовтень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz